oude buizen productie vergelijken met hedendaagse (Algemeen)

door gerard ⌂ @, Zeist, 19.01.2024, 09:41 (101 dagen geleden) @ Herm Willems
Bewerkt door gerard, 19.01.2024, 09:59

Die site geeft wel antwoord op de vraag van Frans Hamer: oude buizen zijn gerijpt. Als je het kopje over de ECC83 openvouwt, krijg je te zien:

BEGIN VAN CITAAT
Een veel aan mij gestelde vraag is: "Waarom klinken new old stock buisjes vaak zoveel beter? Ze kunnen nu toch ook goede buisjes maken?" Ik denk dat ik met mijn ontdekking van de oude voorraad ECC88 en ECC83 buisjes het antwoord op de deze vraag heb gevonden. Ik denk dat de oude buisjes van vroeger nu veel beter klinken omdat ze net als goed bewaarde mooie wijnen inmiddels gerijpt zijn.
Ik denk dat als het bariumoxide dat bij het fabricageproces op de kathode is aangebracht, maar lang genoeg heeft kunnen rijpen en zich ontwikkelen, deze buisjes het zelfde proces hebben doorgemaakt als 'new old stock uit Engeland en Amerika'. Voor sommigen is het belangrijk om die ene Mullard uit 1970 of die unieke stokoude RCA te bemachtigen en daarvoor de hoofdprijs te betalen. Ga je vooral voor een mooie klank, dan is de ECC83 musicFirst aged-for-perfection een welkome partner voor je favoriete muziek.
EINDE VAN CITAAT

Frans moet die nieuwe Russische en Chinese buizen dus gewoon even dertig jaar laten liggen en dan klinken ze fantastisch! En New Old Stock heet voortaan Aged For Perfection.
Even voor alle duidelijkheid, het citaat hierboven komt van de website en weerspiegelt niet mijn eigen mening!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum