oude buizen productie vergelijken met hedendaagse (Algemeen)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 19.01.2024, 15:02 (101 dagen geleden) @ Herm Willems
Bewerkt door Maarten Bakker, 19.01.2024, 15:24

Voor buizen met een audiofiel sausje en omschreven met magische afkortingen... Vind ik het eigenlijk nog wel meevallen. Ze omschrijven de buis en wat ze ermee doen en de prijzen zijn lager dan je soms op ebay ziet. Ook bieden ze sommige buizen alleen aan aan klanten die hun versterker daar ook gekocht hebben.

Ik zie een vrij eerlijke marketing gecombineerd met prijzen die ik niet zou betalen maar die tussen een factor 1 en 10 af zitten van wat we binnen ons deel van de hobby als redelijk ervaren. Dat is voor mij de categorie duur maar niet schokkend.

Het is natuurlijk wel zo dat mede door dit soort leveranciers de normale prijzen in sommige gevallen ook onnodig omhoog gaan, want je gaat geen ECC88 aanbieden voor 10 euro als hij elders 50 kost. Dan ben je hem kwijt, wordt hij niet in een televisietuner gebruikt en pakt iemand anders de winst. Ik schrijf mede, omdat buizen zoals de ECC85 en EM34 niet echt buiten onze hobby gebruikt worden, maar ook aardig in prijs gestegen zijn de laatste jaren. Simpelweg omdat ze schaars worden.

EDIT: ik had het kopje met "technische uitleg" nog niet opengeklapt... Dat is gel*l van de 1e orde met harmonischen in alle volgende even en oneven ordes...

Overigens kan het wel kloppen dat een buis die lang gelegen heeft, anders klinkt vanwege veranderingen in de kathode. Als het goed is, is dat over als hij een aantal uur warmgespeeld is.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum