oude buizen productie vergelijken met hedendaagse (Algemeen)

door Herm Willems @, Maastricht, 21.01.2024, 11:47 (99 dagen geleden) @ Maurice

Je adviseert me om een kritisch te gaan luisteren bij betere audiozaken. Ach Maurice, dat deden wij een halve eeuw geleden al, toen er nog echt goede audiozaken in Nederland waren, waar normale mensen werkten die wisten waar ze het over hadden, en die bovendien ook nog normale taal gebruikten. Ze hadden het niet nodig om mensen te imponeren met interessant klinkende kletskoek. Daardoor bleven hun klanten ook terugkomen.
Ik doe een kleine greep: Transtec in Rotterdam, RAF in Amsterdam, Staffhorst in Utrecht, enz, enz.

Wat voor jou misschien ook nog interessant is om te weten: in een nummer van Stereo Test uit de jaren 70 (helaas heb ik dat niet meer) werd verslag gedaan van een test van luidsprekerboxen. Dat gebeurde in een kleine zaal met prima akoestische eigenschappen. Daarin was een podium dat was afgeschermd door een zeer dun, ondoorzichtig gordijn. Achter dat gordijn stond een aantal topklasse luidsprekerboxen. De luisteraars (waaronder o.a. H. ten Bosch, J. Kool, H. Goddijn, zeker niet de minsten dus) kregen een voor een een stel boxen uit de hogere prijsklasse te horen waarop een cellostuk werd afgespeeld. Het panel moest elk paar boxen een cijfer geven. Toen na afloop van de test het gordijn omhoog ging zagen de luisteraars dat er een cellist tussen de boxen zat... En wat bleek? Die had maar middelmatig gescoord!

Komen we bij jouw punt: "eens kritisch en goed gaan luisteren". Zou je ons eens kunnen uitleggen hoe je dat dan moet doen? Of moeten we die portie maar aan Fikkie geven?


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum