Oorzaak slecht trimmen gevonden (met foto;)). (Techniek Radio/TV)

door Francesco, 03.06.2008, 19:11 (5815 dagen geleden) @ Francesco

Hallo allemaal,

vandaag even ontspannen na het studeren;
terug het ellendige schaalkoord erop gelegd, het vorige is gebroken.
Ditmaal had ik hem wel 1042 mm gemaakt (vorige keer was iets langer), met als gevolg een heel geprul om de veer op de VARCO-schijf zo uitgerokken te krijgen, dat ik het oogje erin kreeg...uiteindelijk toch gelukt, afstemmings loopt wat stroeffer dan vorige keer..maar het zit er toch op.
Vervolgens het spiegelfilter afgregeld (ik heb mijn 200 kHz dus gevonden:-P ).
Helaas deed dit niks af aan de totaal waardeloze MG-ontvangst!

Met wat prutsen en kijken, heb ik de oorzaak gevonden: een gebroken kerntje in de spoel, die in de Serv. Doc. aangewezen is om de MG mee af te trimmen:

[image]

Een stukje van de kern zit nog in de rechter spoelbus, iemand een manier om deze er veilig uit te halen, zonder de spoel te beschadigen?
Ik heb nog wel wat kerntjes liggen van sloopchassis'.

Verder heb ik even een close-up foto proberen te maken van de herstelde dropperweerstand, hier zal ik na de examen nog even een verslagje van posten hoe ik dat gedaan heb (het linker gedeelte is hersteld, het keramisch buisje was zelfs gebroken door de hitte toen deze defect is gegaan).

[image]

Ik kan het nu eenmaal niet aanzien, als er een weerstand parallel aan staat verbonden (jaja, noem me maar een mierenn.......:-D ).
Het weerstandsdraad voor de herstelling is zo dun dat je het amper ziet (soms is het zoeken tijdens het monteren, waar is dat draadje nu naartoe?:-D )

Tot slot een foto van onderkant chassis, met enkele teerknollen vervangen, en enkele weerstanden (door originele MBLE -exemplaren:-P uit de jaren 50:-P ).

[image]

Het mag dan wel een koppig radiootje zijn, ik krijg hem wel klein;-) .

Groeten dan maar!

Francesco:-D


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum