Belangstelling voor mooie oude radio´s (Algemeen)

door Nico den Haak, 01.07.2008, 19:53 (5784 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Hoi Hans,

Er is wel een verschuiving gaande. Het "nieuwere" spul is heel herkenbaar voor veel beginnende verzamelaars, en wordt ook mede dankzij het enorme aanbod voor leuke prijzen verkocht. Ook is het nu middenzomer, prachtig weer en dan ga je toch niet boven achter je soldeerbout zitten? Zie in het aanbod, en de vraag terugkomen.

Een paar jaar lang, vooral net voor invoer van de Euro was the sky the limit. Blijkbaar moest iedereen zijn zwarte valuta kwijt. Een nette lentebode ging richting 700 Euro, en dat gaat nergens meer over. Nu is de boel gestabiliseerd, en weer terug op het oude realistische guldenniveau. Een mooie lentebode koop je nu weer voor rond de 300-400 Euro. Zelfde geld voor de 636A. was ook altijd rond de 1200-1500 gulden, klopt wel met de 600-700 Euro die zo'n ding nu (weer) opbrengt.

Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Wat MP betreft moet je de biedingen op de site zelf met een zak zout nemen. Via mail ziet het er vaak heel anders uit, zelf heb ik dat meermaals ervaren. Mijn laatste verkoop ging ook achter de schermen. Op MP zelf was amper geboden, via mail kreeg ik de prijs die me wel aanstond. En zo loopt het meestal. Mensen die dus 32 Euro voor een 204U durven te bieden, moeten zich toch realiseren wat ze aan het doen zijn. Gewoon de verkoper afzeiken, anders kan ik het niet zien. En hopen dat een leek erin trapt. De "leek" was in dit geval gelukkig niet achterlijk, en heeft de radio niet voor dat bedrag verkocht.

Ik heb dit in de guldentijd onder mijn neus zien gebeuren waar een beruchte handelaar voor 60 gulden een smetteloze BX190U van een oud baasje kocht. Buiten in Doorn, de standhouder was nog aan het uitladen. De "koper" liep nog te zei*** of het niet minder kon...

Later stond ie op zijn stand voor 175 gulden. Er is dus niks veranderd. Het woord lijkenpikker viel ook al, die vallen onder dezelfde catagorie. Wel wil ik hierbij een opmerking plaatsen. Wanneer je als koper in spé een prijs vraagt, en die valt erg mee? Nou dan hoef je natuurlijk niet meer te bieden, en heb je gewoon een mazzeltje. Het hele vroege spul wordt ook nu nog regelmatig voor prima prijzen verkocht. De echte liefhebber heeft het er graag voor over, zeker wanneer het item in kwestie nauwelijks te vinden is. Helaas hebben we niet allemaal honderden Euro's los op de plank liggen voor het dure spul, toch kan je met 5 Euro ook heel veel waar voor je geld kopen. Getuige mijn laatste aankoop, de Erres KY518 ;-)

Groet,

Nico den Haak.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum