Belangstelling voor mooie oude radio´s (Algemeen)

door Nico den Haak, 04.07.2008, 06:42 (5781 dagen geleden) @ Jan Bus

Hoi Jan,

Kan me wel wat voorstellen bij je redenering. In die jaren was je zo'n bromding liever kwijt dan rijk. Iedereen dankte ze af, en overal kwam je ze tegen. De transistordingen speelden beter. Die staan hier ook, vooral de vroege exemplaren (eerste scharpie L3X71T) die nog op 6V werken. Ik ben van 1969, en vind de vroege uutjes ook wel heel leuk. Vooral vanwege het feit dat er vier knotsen van loctal buizen in zo'n kastje gepropt werden. En indien goed gerestaureerd, speelt het best goed. De techniek erachter is reuze leuk.

Wel vooral de eerste exemplaren. 203U tot de 208U zijn het leukst. De BX290U staat hier vanwege de mooie vormgeving en schitterend verlichte schaal...

Ik heb ooit van een klant een 208U met herreizend Nederland op de schaal gekregen. Ding is uit overlevering van eerste eigenaar, de vader van de dokter uit een dorp hier vlakbij. Dat ding is dus met historie erachter compleet. Bovendien in staat van nieuw. Qua uutjes ben ik dan ook voldoende voorzien, en ben niet op zoek naar meer.

Groet,

Nico.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum