Belangstelling voor mooie oude radio´s (Algemeen)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 02.07.2008, 12:11 (5783 dagen geleden) @ Hans Op den Camp
Bewerkt door John Hupse †, 02.07.2008, 12:24

hoe het gesteld is met de belangstelling voor de echte oude historische (en dus zeldzame) toestellen.

De belangstelling voor deze toestellen is de laatste 10 jaar afgenomen. Dit heeft een aantal redenen, de belangrijkste is dat de persoonlijke binding hiermee na 80 jaar is afgenomen. Wanneer je je een toestel uit je jeugd kunt herinneren is de binding vanzelfsprekend sterker.

Dit betekent niet dat er geen belangstelling meer voor is. Wel zijn de prijzen van dergelijk objecten (vooral die van een mindere kwaliteit) wat gezakt, op zich prima.

Voor mensen die graag knutselen aan toestellen (en die zijn op dit forum toch in de meerderheid), geldt bovendien dat de kennis op het gebied van historische radiotechniek soms onvoldoende is om dergelijke toestellen met succes op te kunnen knappen.

Hoewel de reakties anders doen vermoeden lijkt de wat hogere prijs voor toestellen van voor 1930 mij niet het echte probleem. De keuze tussen 5 toestellen van 40 euro elk uit de jaren '50 of 1 toestel van 200 euro uit de jaren '20 b.v. zal voor iemand met ruimtenood toch niet zo lastig zijn.

Echte topstukken zijn natuurlijk wel vrij kostbaar. Maar ook daaronder loont het m.i. om te gaan voor kwaliteit, dus toestellen die niet alleen goed spelen maar ook nog eens compleet zijn en er mooi uitzien.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum