Belangstelling voor mooie oude radio´s (Algemeen)

door Nico den Haak, 02.07.2008, 17:42 (5783 dagen geleden) @ Maurice

Hoi Maurice,

Nou, het is niet allemaal kommer en kwel hoor. Uit ervaring weet ik dat vrienden/verzamelaars onderling elkaar regelmatig de bal toespelen. Een vriend van je zoekt iets, en het ligt hier op de plank. Nou, dan wordt er meestal een leuk dealtje beklonken, of gewoon geruild.

Regelmatig is het ook van: och jong, neem maar mee. De volgende keer is het weer andersom. En zo hoort het ook. Met buitenstaanders doe je het wat zakelijker, de hobby moet ook betaald worden. Zolang het maar niet het vel over de oren trekken wordt, dan is het eind zoek. Voor bepaalde zaken heb je zelf ook best geld betaald, en dat moet er wel ongeveer uit komen.

De Erres KY518 was een unieke buitenkans. Het is bovendien een blijvertje. Heb er al best een boel werk ingestoken, en eindelijk de ongevoelige ontvangst definitief gerepareerd. Bleek nog een lek Ctje in het AVR circuit te zijn die ik over het hoofd had gezien. Nu slaat het afstemoog fiks uit, AVR spanning is nu lekker hoog bij een sterke zender. Bovendien is er een gezonde ruis tussen de zenders te horen. Dit alles zonder afregelen, heb alles mooi origineel verzegeld kunnen laten. Enkel nog de buitenkant poetsen, en ze mag opgesteld en ingezet worden voor gebruik ;-)

Groet,

Nico.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum