ruis in platenspeler Dual cs 601 (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 04.10.2008, 15:19 (5706 dagen geleden) @ bakkervinyl
Bewerkt door soundman2, 04.10.2008, 15:25

hallo henk,

er sowieso sprake van ruis. Ook wanneer de platenspeler nog niet aan staat. Wanneer ik echter de platenspeler aanzet en de arm boven de elpee laat zweven neemt de ruis toe in volume.

Ik denk dat de afstand wat te groot is om langs te komen, Zelf woon ik in westbrabant. Zo´n fout moet op te lossen zijn, als het tenminste fout is.

Het lijkt dan toch naar de versterker toe te gaan. Als de platenspeler in rust is, is de signaalkabel kortgesloten en ziet de voorversterker van jouw installatie practisch nul ohm en nul ohm ruist in principe niet. Als de pickup het signaal vrijgeeft, komt daar de weerstandsruis van het element bij. Dat is niet zo dramatisch dat je dat hoort. Overigens hoe luister jij naar de versterker? Met luidsprekers of met een hoofdtelefoon. Als in dat laatste geval de hoofdtelefoon niet correct is aangesloten, dan ruis de zaak ook. Bij een fabrieksversterker is die zaak wel in rde. Als het zelfbouw betreft of een uitbreiding met een hoofdtelefoonaansluiting kan er daar nog wat mis zijn. Maar dan ruist de installatie niet alleen op pick-up.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum