Gemodder (ruis in platenspeler Dual cs 601) (Techniek Radio/TV)

door Ed van der Weele † @, Zeist, 04.10.2008, 21:55 (5706 dagen geleden) @ soundman2

Hallo Henk,

Ik heb alle waardering voor de wijze waarop jij hebt getracht het kaf van koren te scheiden, of anders gezegd duidelijkheid te krijgen omtrent de storingsmelding.
Als de topic starter niet in staat is om klip en klaar te omschrijven wat de klachten zijn, wordt het een raadseltje zoals uit de hele thread blijkt.

Een flink aantal jaren geleden - toen ik nog mobilofoons en portofoons repareerde - kreeg ik regelmatig apparaten op mijn werkbank met als klacht "hij doet het niet". Meer dan controleren of het apparaat aan de specificaties voldeed was niet mogelijk. Als dat het geval was kon ik niet meer doen dan het apparaat terugsturen naar de gebruiker. Meestal hoorde je niets meer over het apparaat, dan was het misschien een lege accu of een gebruikersfout geweest, maar soms kwam het apparaat na enkele dagen weer terug. De omschrijving "doet het nog steeds niet" noodzaakte je dan wel om met het apparaat ter plaatse een onderzoek in te stellen naar de omstandigheden waarin het apparaat werd gebruikt. Dan werd in 99% van de gevallen ook duidelijk waardoor de klacht ontstond en kon met een aantal adviezen voor het gebruik worden volstaan om de problemen te voorkomen.

De technische specificaties zijn één ding, de manier op een apparaat wordt gebruikt en wat de gebruiker ervan verwacht is een ander.
Vandaar mijn advies om de gehele installatie door een deskundige te laten beoordelen. Hetzij ter plaatse, hetzij bij de deskundige thuis.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum