Gemodder (ruis in platenspeler Dual cs 601) (Techniek Radio/TV)

door soundman2 @, Wouw, 05.10.2008, 10:52 (5705 dagen geleden) @ Willem.H.N
Bewerkt door soundman2, 05.10.2008, 11:02

Hallo Henk.
Pascal is met de P.U. bij me geweest en zoals reeds vermeld alles goed
nagekeken en kontakten schoongemaakt want waren wel degelijk erg vuil.
De aansluitingen waren echt goed gedaan en van brom kan volgens mij
geen sprake zijn.
Pascal heeft niet de mogelijkheid om met kunstgrepen zoals met weerstanden de boel te overbrugen om div. testen etc.te doen.

Het enigste wat ik nog een vermoeden van heb is dat de aansluit bussen voor de P.U. van de versterker of resiever nog dusdanig vuil/oxidatie hebben maar kan dat van hieruit ook niet zien.

Ik heb hem aangeboden er naar te kijken als hij genegen is ook de versterker er bij mee te nemen.
Ik wil een ieder wel helpen maar dan wel bij me thuis.
Helaas heb ik op het moment zelf geen mogelijkheid om de p.u. te testen op
een versterker die gevoelig genoeg is voor p.u. weergave.
grt. willem.

Ik heb op jouw al dan niet aanwezige deskundigheid niets af willen doen. Ik konstateerde alleen dat na controle, inderdaad nog steeds niet duidelijk was of het probleem in de pu dan wel in de versterker zit. Nu wordt duidelijk dat je kennelijk geen versterker heb met een ingang voor een dynamisch element. Dat kan. Zeker in buizenradio waar het op dit forum meestal over gaat, was meestal geen voorversterker aanwezig voor MD.
Wel is het zo, dat ik in een dergelijk geval ook niets verander aan een verdacht toestel. Als de klacht niet reproduceerbaar is, want dat was hier dan het geval, dan houdt het even op voor mij. Als reparateur ben ik er niet voor om onderdelen te vervangen of te veranderen zonder te weten of er wel iets mee is. Dat laatste was genoegzaam bekend.

Overigens zijn de contacten verbreek contacten, ze heffen de kortsluiting van de signaaladers op. Op dat moment doen ze dus feitelijk niet mee. Omdat ze verzilverd zijn kan er zilveroxide op de isolatie tussen de contacten neergeslagen zijn. Om dat uit te sluiten zou ik ze even hebben losgesoldeerd. Maar zoals je vertelde heb je de fout niet kunnen reproduceren. Dan wordt reparatie een stuk lastiger.

Henk Roovers


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum