Nog een vraag over de Voedings Elco. (Techniek Radio/TV)

door hans @, Hoorn, 21.12.2016, 12:05 (2898 dagen geleden) @ John Hupse †

Mijn voorzichtige conclusie is dat JJ aan load life een andere betekenis geeft dan de Japanse fabrikanten doen. Ik denk aan 'inbrandtijd'.


Dat is een zeer creatieve vertaling!

Ik vertaal niet, ik interpreteer. Jij kijkt [want gedachten lezen is niet alleen jouw domein] over het woord After heen.

Japanse elco's zijn na 1000 uur bij de maximale bedrijfstemperatuur versleten, maar deze Slowaakste elco's zijn na 1000 uur bij de maximale temperatuur pas ingespeeld!

Dus de PC die ik nu gebruik, had ik al na [zeg maar] 1300 uur gebruik in de kliko moeten gooien? De voeding van het ding zit vol elco's.

Men stelt het onderdeel gedurende een relatief korte tijd bloot aan een voor dat onderdeel extreme bedrijfstemperatuur om op die manier te bepalen wat de levensduur is. Het voordeel hiervan is dat je de levensduur al na een paar weken hebt bepaald, het duurt dus geen jaren meer zoals vroeger. Normaal gesproken werkt men met de MTBF methode om de levensduur te bepalen.

Ja, dat heb ik jou een tijd geleden al uitgelegd. Bovendien werkt 'men' niet met de mean time before failure maar is het de voorkeursuitdrukking van Amerikaanse producenten. Niet iedere Aziatisch producent doet dit.

Hoeveel levens heeft een elco? volgens onderstaande tabel minstens 3.
[image]

De tabel komt uit dit artikel.

Hans


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum