beker elco kiezen (Techniek Radio/TV)

door Maarten Bakker ⌂ @, Haarlem / Delft, 17.07.2020, 13:05 (1379 dagen geleden) @ Hans Op den Camp

Als je een elco restufft, dus de vervanger kan zijn warmte wat minder goed kwijt en is moeilijker of niet opnieuw te vervangen met behoud van origineel uiterlijk, is een iets betere elco helemaal geen vreemde keuze. 5000 uur is ook nog prima, maar veel budgetelco's (soms maar een paar cent goedkoper) zijn voor slechts 1000 uur gespecificeerd bij 85 graden (worst case). Dat is toch wel weer wat krap.

Want wie zegt dat je het toestel niet gewoon dagelijks gebruikt? De andere onderdelen kunnen dat prima aan. Waarom zou je dan een elco kiezen die je na een paar jaar alweer mag vervangen?

Ook geldt dat elco's die niet gebruikt worden, slijten. De budgetoplossing ook harder dan de betere.

Overigens is mijn probleem met jukeboxrevival niet dat ze slechte elco's zouden verkopen, mijn probleem is dat je daar totaal niet weet wat je je in de handen gedrukt krijgt. 30 jaar geleden kon dat nog wel in een gewone onderdelenwinkel (waardoor zo nu en dan ook reparaties mislukten) maar tegenwoordig wil je weten wat je koopt. Voor sommige onderdelen zoals de polyestercondensatoren valt het allemaal wel mee dus daar raad ik ze gerust voor aan als leverancier. Bij elco's luistert het nauwer en over 1000V, X- en Y-condensatoren heb ik het voor het gemak even niet, daar hebben ze geloof ik al iets meer van dan vroeger.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum