EL37 (Gezocht)

door Robert Gribnau, 26.08.2020, 21:54 (1331 dagen geleden) @ Anton van den Oever

Bekende kost, en meermaals gelezen. Dat betekent vanzelfsprekend niet dat ik het allemaal begrepen heb.

Ik ben niet vies van discussie (maar dat zal geen verrassing zijn), vooral omdat het een belangrijke (de belangrijkste?) manier is om tot waarheidsvinding te komen. Lang niet iedereen houdt van discussie, en dat is hun goed recht, maar je kan dan een discussie in een bepaalde 'draad' ook gewoon overslaan.

Ik zal er overheen hebben gelezen, maar ik begrijp maar niet, en verlang inmiddels naar een voor mij overtuigend bewijs dat ik er naast zit (want dat betekent meteen dat mijn inzicht in de problematiek beter is geworden) dat er een relevant verschil is tussen zuivere trioden en als triode geschakelde pentoden.

Hoe weet een buis met vastliggende Ia/Va karakteristieken dat hij ofwel een triode, ofwel een als triode geschakelde pentode is?

Of wat anders geprobeerd. Kunnen wij ons een zuivere triode, en een als triode geschakelde pentode voorstellen, die beiden dezelfde Ia/Va karakteristieken hebben? Zo ja (ik beantwoord die vraag dus tot nu toe met: Ja), hoe kan het dan dat de zuivere triode zich in een bepaalde schakeling anders gedraagt dan de als triode geschakelde pentode, met dus identieke Ia/Va karakteristieken?

Ik begrijp er oprecht niets van, en vind het antwoord tot nu toe niet in enig boek uit de serie "Electronenbuizen" van Philips of enig ander boek.

Kun je me helpen met een concrete verwijzing naar een rake passage in één of meer van de delen uit deze serie? Dat is (tenzij ik me vergis) in de vorige discussie(s) eigenlijk nooit gebeurd.

Met vriendelijke groet,
Robert


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum