Resistief netsnoer (Techniek Radio/TV)

door hyperbo @, kapellen Belgie, 22.06.2020, 01:56 (13 dagen geleden) @ MarcelvdG

Ik denk wel dat het duidelijk is dat het dan wel bedoeld is voor 110Volt voeding en niet voor 220 Volt.

uiteindelijk waarom gaat het? Het gaat hier over een radio met 4 buizen van 12,6V en 1 van 35V en nog een schaallampje van 6,3V...dus allemaal in serie geeft dat 91,7 Volt...dus moeten we zo een 20 Volt wegwerken..daarvoor is die diode goed geschikt.( eventueel nog gefinetuned met een weerstand ook nog in serie... )

En ...uiteraard zou het kunnen dat de gloeidraden het wat moeilijk kunnen hebben...en dan?
Wat is de bedoeling dat er dergelijke radio's hersteld worden? Om uren naar te luisteren ? Laat me niet lachen, de AM banden zijn nu al zo goed als leeg en dat zal binnen enkele jaren helemaal zo zijn. Wie luistert er nu nog naar AM ..niemand. ( en kom nu niet af ..ik luister nog vaak zus en zo....)
Neen als je muziek wil beluisteren luister dan naar Spotify of zo, geen gelul meer of reclame enz. enkel de muziek die je zelf wil horen !
Daarbij komt ook nog dat dergelijke oude radio's een gevaar vormen , dit zowel brandgevaar als electrocutie gevaar, tevens verbruiken deze oude radio's zeer veel energie t.o.v. modern spul , nogmaals , als je absoluut naar radio wil luisteren doe dit dan op modern , veilig spul en niet met zulke oude meuk.

Begrijp met niet verkeerd hoor, ook ik heb vele oude buizenradio's die ik waardeer en koester..dus zulke oude AM radio moet bij mij ook "kunnen " spelen...Dit wil dus niet zeggen dat ik daar urenlang naar zal luisteren...dan luister ik wel naar spotify.
Dus ik prefereer dus zo een simpele ingreep als een diode in dergelijke toestellen omdat dit 100 % onzichtbaar is en simpelweg terug origineel te maken als je dat zou willen.
Als er dan ééns iemand wil weten hoe dergelijke toestellen vroeger klonken...kan dat,
ps: Ik heb nog nooit na herstelling nadien een buis moeten vervangen.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum