Resistief netsnoer (Techniek Radio/TV)

door gerard ⌂ @, Zeist, 22.06.2020, 12:11 (18 dagen geleden) @ David

Plaatje door David getekend:

[image]

Via de Sanshin schakeling wordt het probleem met het gloeicircuit opgelost maar hoe krijg ik nu de juiste spanning op de anode van de 35Z4GT en waar gaat deze naartoe op mijn tekening.

Dit is niet goed, je hebt het schemaatje niet goed geinterpreteerd. In mijn plaatje stonden inderdaad een diode en weerstand getekend, maar die staan daar symbool voor de buisgelijkrichter met daarachter de belasting door de andere buizen. Het Sanshin schema zorgt juist voor de gloeidraden EN de B+ voeding. De diode in mijn plaatje is dus jouw 35Z4 en de weerstand in mijn plaatje is jouw R12 met de buizen erachter.

Die 1N4007 met weerstand moeten dus weg.
En de anode van de 35-buis moet aan de bovenste netdraad. Dan zal je radio werken op 230V. Om vervelende schokken te voorkomen moet je een weerstand van 220k over de condensatoren plaatsen. Eventueel kun je een zekering van 200mA opnemen.

Meet in bedrijf eens de stroom op die je radio opneemt en ook het vermogen, en vergelijk met wat er in de docu staat.

Voor het voorkomen van brom is het wel het beste als de gloeidraad V3 direct aan massa ligt, dus laat de gloeiketen zoveel mogelijk in de volgorde waarin het stond. V3 aan massa, de gelijkrichter helemaal aan het eind met de lampjes.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum