Gezocht hulp/advies bij reparatie Philips B5X63A (Techniek Radio/TV)

door kris @, Gent Belgiƫ, 09.05.2021, 14:24 (1045 dagen geleden) @ RichardvD

Je zou denken dat het aan de radio zou kunnen liggen maar op de AM heb ik gewoon radio ontvangst dus ik zou verwachten dat het vanaf de ECH81 zou moeten werken. Ook twijfel ik minder aan de radio omdat ik als eerste met een werkende radio heb getest en ook geen reactie kreeg.


AM en FM zijn, ondanks het feit dat ze dezelfde buizen gebruiken, niet hetzelfde.

Maar je krijgt , als ik je goed begrijp, van je 10,7MHz ook geen reactie op een goed werkende radio? Welk merk /type radio was dat dan? ( je weet maar nooit dat dit eentje was met een MF van 6,75Mhz)

Met jouw generator met 10v amplitude zou "doorblazen" geen probleem mogen zijn.

je bezit een hele mooi scoop. Voor de zelfbouw injector, bouw eerst de 10,7MHz RF oscillator met zijn uitgangsbuffer en check die met scoop op goede werking. dat zou geen enkel probleem mogen zijn (dus nog geen varicap erin). Het ding wil oscilleren in alle omstandigheden, en doet dat al van af ongeveer 3 volt, wat wijst op een grote feed-back reserve. Bij de voorziene 9 volt voeding oscilleert het dus zeker, zelfs bij een wat afwijkend spoeltje. ( de opzet van het oscillator schema is zodanig dat niets echt heel kritisch is, net om sloopspoelen van gelijk welk merk te kunnen toepassen)

Hang er pas , na er zeker van te zijn dat de 10,7MHz oscillator goed loopt, de LF modulator bij. Ik denk dat het daar dikwijls fout gaat en dan wordt het een complexe situatie waar je maar moeilijk inzicht in krijgt. daarom opsplitsen in deeltjes, dan behoud je overzicht waar het fout gaat.
Overigens is de modulator geen noodzaak. Ook met ongemoduleerde 10,7MHz kan je het MF onderzoeken. IPV van ruis of fluitje krijg je dan stilte tijdens het injecteren.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum