NSF ???Bedankt John NSF???=NSF H24A (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 18.06.2011, 19:27 (4702 dagen geleden) @ Armand

De NSF H24 die Ernst Erb vermeldt op zijn website zou gemaakt zijn in de Nederlandsche Seintoestellen fabriek in Leuven. Hoewel off-topic volgens de huidige forum regels staat het vast dat de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek zich indertijd niet in Leuven bevond, maar in Hilversum.

Wat Erb waarschijnlijk bedoelt te zeggen is dat Philips in haar fabriek in Leuven zich niet beperkte tot de fabrikage van Philips toestellen, maar ook b.v. Aristona toestellen maakte. Het merk is dan Aristona, de fabrikant is Philips. Aristona was echter een merk van NSF, maar omdat NSF al jaren eerder was overgenomen door Philips kon deze fabrikant dit merk ook gebruiken voor produkten uit haar fabriek in Leuven. Waarschijnlijk kan de aanbrenger van dit toestel (Gidi Verheijen) hier iets meer over zeggen. Je ziet wel vaker bij Aristona toestellen dat er een NSF-logo op staat, soms is dit echter onzichtbaar gemaakt, b.v. met zwarte inkt. Hoe dan ook, zo'n toestel blijft een toestel van het merk Aristona, terwijl de fabrikant Philips is en niet NSF. Wanneer je zoekt op "Aristona H24" vind je het toestel dat hier eigenlijk wordt bedoeld.

Om het luidsprekermechaniek te kunnen bereiken moet je eerst de rand van de conus losmaken van het klankbord. Vervolgens soldeer je de pen uit de conus, daarna is het mechaniek bereikbaar. Ik zou dit alleen doen als het werkelijk noodzakelijk is, dus wanneer de luidspreker niet speelt.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum