NSF ??? (Techniek Radio/TV)

door John Hupse † ⌂, Schoonhoven, 23.06.2011, 08:44 (4698 dagen geleden) @ Armand
Bewerkt door John Hupse †, 23.06.2011, 09:20

ja, bij onduidelijkheden betreffende merk of type is het van belang eerst uit te zoeken hoe een en ander precies in elkaar steekt. Je kan je bijvoorbeeld afvragen of de aanduiding S3010 op het typeplaatje van de NSF H3 werkelijk het typenummer van het toestel is, of dat het hier b.v. om het typenummer van het chassis gaat. Zoals ik al eerder zei is dat niet altijd even duidelijk. Een bekend voorbeeld van zo'n misvatting is b.v. de Philips AF7800, het gaat dus goed fout als je alles wat lijkt op een typenummer opneemt in een database.

Dat je het juiste typenummer van het toestel vervolgens in de database zet lijkt me vrij logisch. Ook eventuele namen en bijnamen van een toestel kan je in een database plaatsen, in dit geval b.v. "Hilversum 3". Je moet wel onderscheid maken tussen typenummers en toestelnamen, dat zijn nu eenmaal verschillende dingen. Overigens vind je op RMorg 158 van de 175 NSF toestellen wanneer je gebruikt maakt van "Einfache Suchen", en daar "NSF Hilversum" intikt. Wanneer je "NSF Hilversum 3" intikt vind je nog altijd 7 van de 175 NSF toestellen, ik denk dat dit eerder te veel is als te weinig.

In de schematheek staan nu 264 NSF toestellen, op dit moment is de alleen de NSF H3 voorzien van de toestelnaam Hilversum 3. Je kan dit toestel dus vinden door H3 in te tikken, maar ook via Hilversum 3.

--
http://www.hupse.eu/radio


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum