Hulp gevr.: CORRECT afvlak-filter voor W.E. 274B? (Techniek Radio/TV)

door Rene_T, 07.07.2011, 12:15 (4691 dagen geleden) @ Piet Kralt

Hallo Pieter,

In mijn eerste bericht heb ik een link voor de datasheet gegeven die duidelijk over de Western Electric 274B gaat, de 2e link, de 'application note' (over het voorkomen van de 'white-sparks') is van het merk Full Music en gaat over de 274A òf B, niet duidelijk inderdaad. Ook is die van Full Music net als Shuguang (ehh.. Philips China?) en Golden Dragon nog volop in productie, toch vreemd.. De 274B's van Shuguang bv. zijn door de tijd gemoderniseerd of 'verbeterd', ze hebben oa. de gloeistroom weten terug te brengen van 3A naar 2A, verder zijn nog enkele verschillen in spec.'s tussen NOS. en nieuw uit de fabriek. Als je de importeur aanschrijft krijg je een antwoord als: "Yup, compattible sir with 274B..", ehhh ja.. Welke?!? Een dezer dagen hoop ik de fabrieks sheet te ontvangen van Shuguang, nergens te vinden.. Voorlopig ga ik dus voor de veilige Western Electric klassieker, 4uF dus! Trouwens.. De Shuguang 5Z4P (datasheet) die er nu in zit, vermeld ook iets over 4uF, geen idee trouwens of dit over de 1ste C max. waarde gaat, maar met een beetje geluk is mijn filter geschikt voor de 5Z4P, de 5U4G én de 274B.. :-) ..! Ik kan sommige C waarden slecht lezen, dat wordt meten..

Wat betreft 't verschil in 'sound' tussen een 274B en een 5U4G, voor zover je daarvan mag spreken bij een diode buis.. Hoeveel uitvoeringen kennen we niet rond het thema 6SJ7 aka. 6J8P / 5693 / CV3699 / VT-116A.. Ingeblikt, "J"-grade, NOS/nieuw, sommigen klinken aardig, anderen verschrikkelijk.. Geen pijl op te trekken!

Ah, dank je Pieter.. :-D Ben ik effe blij dat ik onder de cat. 'Techniek-BEGINNER' sta..! De gloeibedrading loopt inderdaad wat slordig door de kast naar de trafo aan de achterkant, oa. OVER de ingebouwde USB-DAC print. Na er een stuk of wat opzij geduwd te hebben geduwd.. Minder brom! Straks even netjes buitenom leggen dus.. Wat is nu eigelijk de zin of onzin over het gelijkrichten van gloeispanning en aanbieden als stroombron, is dit effect zó dramatish?

Tjaaa, dan tòch maar eventjes naar de winkel voor de diode-proef, ik geloof d'r niets van dat die 40W GU-50's aan 't eind van hùn kunnen zijn.. Voorzichtig neem ik aan dat er geen reden is om de gloeispanning vooraf af te koppelen?


Bedankt voor je uitleg, ik laat 't je weten hoe 't gegaan is!


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum