Gek buisje, die 5Z4P.. Een beetje krapte in alles.. (Techniek Radio/TV)

door Rene_T, 08.07.2011, 11:59 (4690 dagen geleden) @ John Hupse †

Er zit nu overigens een 5U4GB in, die extra Ampère gloeistroom bleek na een duurtest van ong. 4 à 5 uur geen enkel probleem en de trafo bleef even lauw als altijd..

De C lijkt merkloos, de tekst was er zéér slecht opgeprint. Ik heb 'em er even uit gehad gisteren en nagemeten en is nèt iets kleiner dan 4uF (volle 4uF +/- <5% ofzo), dus goed ontworpen, d'r MAG een 274B in. Ik had de versterker al een week of wat en heeft altijd beroerd gespeeld, foutieve buis dus, geen last-minute kwaliteitscontrole..

Waarschijnlijk is mijn Chinees net zo beroerd als dat van de meesten hier, maar bedoelen ze in de 5Z4P datasheet met 4k7 Ohm de plaatweerstand (C filter)? Ik lees bij veel anderen iets in de orde van zo'n 100 Ohms..

Zou de lage eigenweerstand van de 5U4GB icm. die kleine 1ste C nog voor verrassingen kunnen zorgen? Het lijkt alsof alles 't wel aardig doet, maar ik heb geen vergelijkings materiaal met een goedwerkende 5Z4P..

--------
Update: Shuguang meld mij dat hun '2009-2010 *IMPROVED* version, updated from their NOS' 274B een C mag hebben van maarliefst KLEINER dan 20uF, Iout=150mA.. (Maar 'n fatsoenlijke datasheet uitgeven, ho maar! Die ziet er inmiddels heel anders uit dan die van W.E.!)
--------


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum