AN/ARC-552 - Spectrum Generator and Amplifier (Gezocht)

door onbekend, 11.05.2010, 17:59 (5108 dagen geleden) @ onbekend

... Vervolg

Deze unit wekt het signaal voor de 10-MHz stappen op. Dit signaal wordt zowel voor zenden als ontvangen gebruikt. M.b.v. kristallen in de 30-40 MHz range worden harmonischen opgewekt, en de gewenste harmonische eruit gefilterd en versterkt. Interessant is de volgende foto:
[image]
We zien de kristalfrequenties en de bijbehorende output frequenties en de trimspoeltjes voor afregeling van de juiste frequentie. Tot en met 270.00 Mhz wordt de 6e harmonische gebruikt, daarboven de 9e. Kennelijk zitten er 2 sub-miniatuurbuisjes in: V501 en V502, mogelijk de oscillator en de harmonischen generator. Vandaar de naam Spectrum Generator

De volgende foto laat weer de bekende UHF versterkerconstructie zien.
[image]
De linker buis V503, lastig te lezen, maar het lijkt een 5654, een HF penthode. Verder weer twee 6J4WA en rechts daarvan het coax output connectortje. Ook op deze foto is weer de aandrijving aan de voorzijde te zien; een van de paspennen; een koelingsgat en een ingeperste moer voor de bevestiging. Ook is linksonder in het huisje nog een tandwiel te zien, de slag van de afstemcondensatoren was kleiner dan die van de stappenschakelaar voor de kristallen frequentiekeuze.
Met deze versterker werd het verkregen signaal selectief versterkt zodat er zo weinig mogelijk ongewenste harmonischen doorkwamen.

Ook nog even een kijkje op de achterkant:
[image]

En tenslotte nog een schetsje van het geheel:
[image]
(Hier komen geen kabeltjes uit :-)).

Wordt vervolgd...

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum