AN/ARC-552 - Guard Receiver - Audio Amplifier (Gezocht)

door onbekend, 07.06.2010, 10:12 (5081 dagen geleden) @ onbekend

... vervolg

Guard Receiver en Audio Amplfier

In dit bericht iets over de Guard Receiver en de Audio Amplfier. Deze twee modulen zaten naast elkaar in het chassis, hadden hetzelfde formaat (het overmaatse sigarenblikje) en ongeveer hetzelfde aanzien. Overigens hetzelfde formaat als de Fixed IF Amplifier, de Oscillator Unit en de Relay Unit. Maar deze units oogden weer wat anders, mogelijk door een andere ontwerp en constructie historie.

Hier dan weer mijn schetsje, gezien vanaf de kant die tegen het chassis geschroefd wordt.
[image]
De coaxkabel voor het antennesignaal werd na montage van de unit op het chassis, omgevouwen en gebogen om met de connector van de T-kabel op het chassis verbonden te worden. Direct naast de coaxkabel zat de trimmer voor de antennekring, vandaar het ovale gat bij de coaxkabel. De Guard Receiver was vast afgestemd op 243.00 MHz.

Van Koos Bouwknecht kreeg ik een paar foto's van een dergelijke set, de AN/ARC-51BX. De opbouw van deze set is natuurlijk wel anders, maar de gebruikte technieken zijn zeer verwant.
[image]
Direct boven de rechter connector zit de Guard Receiver van deze set. De Guard Receiver van de ARC-552 lijkt er vrij sterk op. Voor hen die niet zo bekend zijn met dit soort apparatuur: hier is ook duidelijk de opdruk van het deksel van het module te zien. Alle componenten met hun schemareferentie staan erop. Dekseltje eraf en ernaast, schema erbij en je vind je weg onmiddelijk.

Verder vond ik op http://web.tiscalinet.it/milradio73/ASQ_19/radio_asq19.html foto's van een opvolger van de ARC-51. Hier nog een foto'tje van de rug van de Guard Receiver. Voor de complete foto's, volg de link.
[image]

Audio Amplfier

Als je de coaxkabel van de Guard Receiver wegdenkt, heb je meteen een indruk van de Audio Amplifier. Ook weer de twee pennen om het ding goed op z'n plaats te krijgen en de D-connector voor voeding en LF signalen. Er zaten wat minder gaten in, want er was minder af te regelen. De twee instellingen van de Audio Amplifier waren het uitgangs niveau en de instelling van het squelch circuit. Als ik mij goed herinner werd de squelch niet door de AVC spanning bediend, maar door een vergelijking van het totale audiosignaal en een door een LF filter midden in het spraakgebied beperkt signaal.

Wordt vervolgd ...

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum