AN/ARC-552 - Modulator - Relais Unit (Gezocht)

door onbekend, 09.06.2010, 06:13 (5079 dagen geleden) @ onbekend

... vervolg

Modulator en Relais Unit

Zoals al gezegd, de ARC-552 zender was AM gemoduleerd, dus is in feite een doodgewone audio power versterker. De zender zal vermoedelijk wel gewoon anode- of anode-schermrooster gemoduleerd zijn. De modulator had een balans-eindtrap met twee buizen van het soort zoals de EL 34, met octal voet. De audio bandbreedte was 20 kHz, voor spraakcommunicatie hoog, dus ik vermoed dat er met de zender ook voor datatransmissie werd gebruikt. Hier volgt een schetsje:
[image]
Deze keer eens gezien van de andere kant, de D-connector en pennen zie je nu niet. De eindbuizen zaten beschermd onder een kapje, de omvattende buisjes waren aan de bovenzijde open. Dit kapje kon er apart afgeschroefd worden om een buis te vervangen. Daarnaast bevond zich de uitgangstransformator. De modulator bevatte ook een 1000 Hz toongeneratortje, die bediend kon worden vanaf de remote control in de cockpit. Hiemee kon in noodgevallen toch een signaal uitgezonden worden. Daarom ook nog even een plaatje van de remote control:
[image]
Midden boven zit de tone button. Verder geeft dit plaatje mooi aanleiding om de Relais Unit te bespreken. De schkelaar voor OFF T/R T/R+G ADF (rechts onder) zal ongetwijfeld via de Relais Unit de verschillende modules in de set in de juiste functie gezet hebben.

En hier nu de Relais Unit:
[image]
Deze unit werd niet afgesloten met een dekseltje, je zag de relais zo zitten. Ik gok maar even op drie stuks. En weer de bekende insteekconstructie.

Wordt vervolgd ...

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum