AN/ARC-552 - foto's algemeen - Van der Heem serial numbers (Gezocht)

door onbekend, 29.11.2010, 15:40 (4906 dagen geleden) @ Ger Fust

Ziehier een paar foto's van de complete ARC-552 die we in Rhenen aantroffen. Het chassis bleek te komen van een door Collins geproduceerd apparaat. Van drie modulen bleek uit de serienummer plaatjes dat ze door van Der Heem gemaakt waren, nl de Power Amplifier, de Variable IF Amplifier en de Audio Amplifier. Uit het materiaalgbruik en/of andere gegevens bleek dat de Main Receiver and Preamplfier en het Main Chassis niet door van der Heem gemaakt waren. Voor de rest van de modulen was het niet duidelijk, er waren serienummer plaatjes verdwenen.

[image]
Op deze foto kijk je schuin tegen de onderkant aan. Duidelijk te zien: de ovale opening waar de koellucht ingeblazen werd, de siliconenrubber ring sloot aan op de inblaasopening onderin het "T-Rack" van de Starfighter. Verder de twee pluggen voor de aansluiting aan het Starfighter electronica systeem. Dit apparaat is kennelijk niet zachtzinnig neergezet, stukken van de rand zijn afgebroken. Bovenaan zie je de sleuven waar de koellucht weer uitkwam na passage door de warmtewisselaar.


[image]
Nog een foto schuin van de andere kant. Je kijkt nu tegen de bovenkant aan. Nog net is de antenneplug te zien. Overigens wordt er nog een plaat tegen de modulenzijde geschroefd (met de nodige lucht opneningen) voordat de kast er overheen geplaatst wordt.


[image]
Het is niet goed te zien op deze foto van de onderkant, maar dit is een oorspronkelijk door Collins Canada in 1963 geproduceerde set met serienummer 319


Ten slotte detailfoto's van de serienummerplaatjes. Achtereenvolgens de Power Amplifier, de Variable IF Amplifier en de Audio Amplifier.
[image] [image] [image]

Met groeten aan alle belangstellenden,

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum