AN/ARC-552 Aanvulling Power Amplifier (Gezocht)

door onbekend, 01.12.2010, 14:21 (4904 dagen geleden) @ onbekend

Bog wat aanvullingen op de Power Amplifier

Eerst een foto van de Power Amplifier als losse module:
[image]
De stuurtriode zag er natuurlijk oorspronkelijk mooi zilverkleurig uit, hier is hij aardig zwart. Bovenop zie je een gat waardoor een trimsleutel gestoken kon worden voor het afregelen van de anodekring van de stuurtriode. Er hoort een afsluitdopje op.

Nog een detailkijkje vanaf de andere kant:
[image]
Ook hier is de 6442 (zwart geworden) stuurtriode weer goed te zien. Deze buis werd (net als de andere versterkerbuizen in het UHF gedeelte) in geaarde roosterschakeling gebruikt, Hij zit dus met z'n rooster aansluitings schijf op het huis gemonteerd.

Ten slotte een foto van de Power Amplifier in de set gemonteerd, maar zonder het deksel van de eindtrap:
[image]
Je kijkt hier zo tegen de anode van de 7609 aan, met de koelribben er omheen. Er is een teflon koker overheen geschoven voor een verbeterde airflow t.b.v. de koeling van de eindbuis. Deze zogenaamde "schoorsteen" was, meen ik, een modificatie die in alle door van der Heem geproduceerde units al direct aangebracht werd.
Een aardige constructie is ook de variabele koppelcondensator naar de antenne uitgang. Met een excentrisch schijfje op de afstem as werd via een keramische hefboom een verend "lepeltje" dichter of minder dicht naar het anode koellichaam gebracht. Met een keramisch schroefje werd de condensator getrimd. Het was een beetje gepiel om met een schroevendraaier schuin voor of achter het plugje van de power amplifier naar de preamplifier deze condensator af te regelen.

Groet,

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum