AN/ARC-552 - Meer foto's Spectrum Generator (Gezocht)

door onbekend, 21.03.2011, 14:55 (4794 dagen geleden) @ onbekend

In aanvulling op de eerdere foto's en tekeningen nu nog een paar foto's van de geopende Spectrum Generator. Een eerdere foto van de zijkant met de afregelpunten liet de kap zien met de opdruk van alle frequenties. Als de kap er af gaat zie je het volgende:

[image]
Van rechts naar links zie je de kristallenbank, de trimspoeltjes en de printjes waar de componenten voor de oscillator en de schakelaars opzitten. Ook zichtbaar is de vierkante keramische as voor de schakelaars. Wat natuurlijk opvalt is de compacte bouw, noodzakelijk voor de hoge fraquenties.

De unit van boven gezien:

[image]
Hier zie je links boven weer twee subminiatuurbuisjes van bovenaf, met metalen hulsjes. De rechter is een 6021 dubbeltriode, de ene helft fungeert als oscillator en de tweede helft als verdubbelaar of verdrievoudiger. Het linker buisje is een 5840 penthode als bufferversterker. Dan komen de drie zeven-pens miniatuurbuizen die in het UHF gebied fungeren. Van links naar rechts: een 5654 penthode als verdrievoudiger en vervolgens twee 6J4WA triodes die het uiteindelijke signaal van 200 - 370 Mhz versterken. Met hetzelfde afstemmechanisme als de Main Receiver.

Nu een foto van de achterzijde af gezien:

[image]
Hier kijk je direct tegen de kristallenbank aan. De kristallen zitten in een oventje om de temperatuur redelijk constant te houden t.b.v. de frequentiestabiliteit. De temperatuurregeling was simpel; een verwarmingselement in serie met een bi-metaaltje. De kristalfrequenties lopen van 31.1 tot 45.0 Mhz, waarschijnlijk de hoogste frequenties die toentertijd bereikbaar waren met een behoorlijke nauwkeurigheid. Vandaar de hele fabriek om tot het UHF gebied te komen. Ook is hier te zien hoe de schakelaar op de print is aangebracht.

Tenslotte nog een foto schuin van boven voor een overzicht van het geheel:

[image]

Met dank aan Koos voor de foto's,

Groet,

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum