AN/ARC-552 - Aanvulling Audio Amplifier (Gezocht)

door onbekend, 03.08.2010, 08:56 (5024 dagen geleden) @ onbekend

Wat aanvullingen op de Audio Amplifier.

Het squelch circuit in de Starfighter ARC-552 werd inderdaad door de signaal / ruis verhouding gestuurd. De squelch kon ook door de AVC gestuurd worden. Daarvoor waren soldeerbrugjes in het module aanwezig. Dit wijst er m.i. op dat dit module ook in andere sets gebruikt kon worden.

Behalve de twee niveau-instellingen die ik eerder noemde (main audio en squelch niveau) waren er nog twee instellingen, n.l. Guard Receiver en Sidetone. Deze drie signalen (Main Receiver audio, Guard Receiver audio en Sidetone worden in de Audio Amplifier samengevoegd en toegevoerd aan de headset amplifier in de intercom versterker. De Guard Receiver audio is wel duidelijk, de Sidetone misschien niet.

Eerst even het volgende (vereenvoudigde) schema van het Antennerelais en de Sidetone detector:
[image]

De Sidetone detector is een simpele diodedetector waardoor het audiosignaal van de zender output gedetecteerd wordt. (De zender is AM gemoduleerd). Dit signaal wordt naar de Audio Amplfier gevoerd. Dit is nodig, omdat je de luidheid van je eigen spraak regelt naar wat je via je eigen oren hoort. En met een helm met headset op, komt er onvoldoende direct geluid van de mond naar de oren en ontstaat er de neiging om te hard te spreken. (Overigens bij een gewone telefoon wordt dit ook gedaan). In principe zou dit natuurlijk al kunnen via de intercom versterker, maar door het signaal van de zender output af te nemen heb je ook direct een controle op het functioneren van de zender. In het schema staat dat een aansluiting van het antennerelais naar de microfoon gaat; bedoeld is de push-to-talk schakelaar in de microfoon.

De Sidetone detector zat in een blokje dat direct tegen het antennerelais gemonteerd was:

[image]

-

Zo zie je maar dat het geheugen je wel eens in de steek laat, de Audio Amplifier had vier instellingen i.p.v. twee zoals ik dacht.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum