AN/ARC-552 - Correctie en foto's Modulator Unit (Gezocht)

door onbekend, 10.02.2011, 15:38 (4833 dagen geleden) @ onbekend

Eerst een kleine correctie. Het potmeterje dient voor instelling van de infgangsgevoeligeheid van de modulator, en niet voor het volume van de toongenerator.
Op de volgende twee foto's is e.e.a. goed te zien.

[image]

De topaansluitingen van de 2E26 eindbuizen zijn van keramisch materiaal. Vooral op de rechter foto zijn drie transformatoren te zien:

1. En kleine cylindrische. Dit is de ingangstranformator.
2. En kleine rechthoekige. Dit is de stuurtrafo voor de eindbuizen. single-ended in, balans uit.
3. Een grotere rechthoekige: de balansuitgangstrafo.

De 400 V hoogspanning komt binnen op de uitgangstrafo, en de gemoduleerde hoogspanning gaat naar de anode van de Power Amplifier.

De volgende foto laat het printje zien: (dekseltje met componentenaanduiding eraf)

[image]

Rechts bovenin de foto het blokje met de buizen voor de ingangstrap en de stuurbuis voor de eindtrap (via trafo). Rechtsonder het blokje met het buisje voor de toongenerator. Deze modulator was kennelijk configureerbaar voor gebruik in verschillende versies van de ARC-552. D.m.v. soldeerbrugjes kon de modulator geschikt gemaakt worden voor asymmetrisch line input, dynamische microfoon balanced of koolmicrofoon. In de Starfighter ARC-552 komt het audiosignaal van de interphone versterker en is de modulator voor line-in geconfigureerd. Bij koolmicrofoon configuratie gaat 27.5 volt DC door de primaire wikkeling van de ingangstrafo naar de microfoon. De witte pijltjes wijzen naar de soldeerbrugjes.

Groet,

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum