AN/ARC-552 - Oscillator Unit - Fixed IF Amplifier (Gezocht)

door onbekend, 31.05.2010, 11:32 (5088 dagen geleden) @ onbekend

... vervolg

Oscillator Unit

Met de Oscillator Unit werd het mengsignaal voor de 100 kHz en 1 Mhz stappen gegenereerd. Dit signaal werd voor zowel ontvangen als zenden gebruikt. Het ontvangen signaal uit de variable IF amplifier werd teruggebracht tot 1.80 of 1.85 MHz voor de Fixed IF amplifier. Bij zenden werd het signaal van de Oscillator unit in de Variable IF Amplifier gemengd met een signaal van 1.80 of 1.85 MHz. In de Var IF Amp zaten de twee daar voor benodigde kristallen, de oscillator schakeling en relais voor de omschakeling; zowel voor de frequentie omschakeling als zenden/ontvangen. De aandrijving van de Oscillator Unit liep parallel met de Var IF Amp. Zie het volgende schetsje van de buitenkant.
[image]
In een andere oriƫntatie een schetsje van de geopende unit:
[image]
In de unit bevonden zich twee kristal banken. Voor de 100 kHz stappen waren dat 10 insteek kristallen, die m.b.v. een stukje schuimrubber onder het dekseltje geklemd werden. Het dekseltje is eraf geschoven getekend. De kristallen voor de 1 MHz stappen waren op een printplaatje gesoldeerd. De kristallen werden geselecteerd m.b.v. roterende schakelaars op de afstemassen. In het dekseltje zaten twee testpunten (TP) waarmee de roosterspanning van de oscillatorbuisjes gemeten kon worden. (doet-ie-'et of doet-ie-'et-niet)

Helaas kan ik me niet meer herinneren hoe de hele zaak nu exact in elkaar zat wat betreft het mengen van de diverse signalen, de oscillator frequenties en hoe de Oscillator Unit, de Variable IF Amplifier en de Fixed IF amplifier precies met elkaar verbonden waren.

Fixed IF Amplifier

In de Fixed IF Amplifier bevond zich het vaste MF bandfilter voor de tweede MF trap van 1.80-1.85 MHz. Dit filter werd eerst apart gefabriceerd, afgeregeld en gefixeerd.
[image]
En vervolgens in de complete unit gemonteerd.
[image]
In deze unit bevond zich de derde oscillator, die m.b.v. een relais-je op 2.255 of 2.305 Mhz geschakeld werd. Dit leverde dan de 455 kHz middenfrequentie op. Het laatste MF filter was een Collins mechanisch filter. Iets dergelijks als:
[image]
Zie ook:
http://www.rockwellcollins.com/about/additionalproducts/collinsfilters/mechanical_filte...
en:
http://www.collinsmuseum.com/filters.html
Uiteraard bevonden zich in deze unit de nodige versterkerbuisjes, en de AM-detector. Het audio signaal ging vervolgens naar de audio versterker.

Dit verhaal bevat weer de nodige grijze plekken, maar ja... wat wil je na 45 jaar.

wordt vervolgd ...

Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum