AN/ARC-552 - Algemeen mengschema (Gezocht)

door onbekend, 26.07.2010, 12:50 (5032 dagen geleden) @ onbekend

Hier is dan het mengschema van de ARC-552, met de zend/ontvang frequenties, de kristalfrequenties en middenfrequenties:

[image]

De tabel links geeft de kristal- en output frequenties van de Spectrum Generator. V.l.n.r. de kolommen: Frequentiekeuze 10 Mhz stappen, kristalfrequentie, multiplier en output frequentie. Dit signaal gaat maar de mixer; twee aparte mixers voor zenden en ontvangen in resp. de Main Receiver and Amplifier.

De twee andere tabelletjes geven de kristalfrequenties voor resp. de 1.0 en 0.1 Mhz stappen van de Oscillator Unit. De output van beide oscillatoren wordt gemengd in een mixer in de Oscillator Unit. De hele rommel wordt in de Variable IF Unit gefilterd, zodat de verschilfrequentie aan de (ook weer aparte voor Rx en Tx) mixers in de Variable IF Unit worden toegevoerd. Voor zenden zit er een 1.80 / 1.85 Mhz oscillator in de Var IF Unit, bij ontvangen komt er 1.80 of 1.85 Mhz
uit de Var IF Unit en gaat dan naar de Fixed IF Unit. In de Fixed IF Unit zit dan weer een oscillator en mixer, de oscillator heeft een 2.30 / 2.35 Mhz kristal zodat de laatste MF 500kHz is. Een (halfgeleider)diodedetector levert de uiteindelijke audio output.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum