AN/ARC-552 - Foto's Oscillator Unit (Gezocht)

door onbekend, 15.03.2011, 11:42 (4800 dagen geleden) @ onbekend

In aanvulling op de figuren uit het manual die ik eerder plaatste, nu wat foto's van de Oscillator Unit. Eerst een foto van de complete module met de deksels er op.
[image]
Ook hier weer de koppelingen met de afstem-aandrijving, voor de 1.0 Mhz en de 0.1 Mhz stappen. Detail: deze module is niet door Van der Heem geproduceerd, de koppelingen zijn van een geelkoperen legering, VdH gebruikte een meer roodkoperen materiaal. Aan de zijkant zie je weer de opdruk van alle componenten, de twee rijen gaatjes zijn voor het afregelen van de oscillatorfrequenties van 24.9 - 33.9 Mhz.

Het inwendige zag er zo uit:
[image]
Bovenaan zitten de twee kristalbanken. De kristallen van 3.05 - 2.15 Mhz zijn van het insteektype, de andere zijn op een printje gesoldeerd. Op de rechter foto zie je de buisje zitten, beide dubbeltriodes van het type 6021. De dubbele rij spoeltjes diende voor het afregelen van de 1 Mhz stappen frequenties. De kristallen voor de 0.1 Mhz stappen hoefden niet afgeregeld te worden. Het kwam wel eens voor dat de oscillator niet wilde aanslaan, dat moest het bovenstuk van het huisje worden losgeschroefd om het betreffende kristal te vervangen.
[image]
Nog een detail foto, de HF kristallen op een printje gesoldeerd, daaronder twee glasvezelplaatjes met de schakelaar contacten voor de kristal keuze en de afregelspoel. De kristallen zijn m.b.v. schuimrubber padjes vast geklemd onder het dekseltje.

Groet,
Gerard.


Berichten in deze thread:

 RSS Feed van deze thread

powered by my little forum